Zoek
Schar met Noordzeegarnalen
4
20 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 schartongen (van 400 g)
75 g noordzeegarnalen (gepeld)
0.5 sjalot (gesnipperd)
0.5 el citroensap
0.5 el peterselie (fijngehakt)
75 g bakboter
50 g tarwebloem
zout
Bereiding
1
Maak de scharren schoon, ontschub, was en dep droog.
2
Snipper de sjalot.
3
Hak de peterselie fijn.
4
Wrijf de scharren in met zout, wentel in bloem en schud de overtollige bloem af.
5
Smelt boter in een pan, Bak hierin de scharren aan beide kanten aan op een niet te hoog vuur en hou warm.
6
Fruit de sjalot heel lichtjes in dezelfde pan, voeg de garnalen toe en ten slotte het citroensap en de peterselie. Roer alles goed om.
7
Leg de schar op het bord, overschep met de garnalen en dien op met aardappeltjes en worteltjes.
Schar met Noordzeegarnalen is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Tomaat-garnaal nationaal
20 min
Snack
Bekijk recept
Hollandse poffertjes met garnalen en gerookte zalm
- 10 min-
Bekijk recept
Salade van Hollandse garnalen met mango en basilicumdressing
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalenkroketjes met gruyère
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Cheesecake (glutenvrij)
90 min + 2,5 uur wachten -
Bekijk recept
Gebakken Schar
0-10 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Henrike's Gepocheerde Tongschar
10-20 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurvlees (coeliake)
0 min
Bekijk recept