1 Schil de aardappelen. Snij in stukken of in schijfjes en laat met een weinig zout in hete olie bakken. Neem de aardappelen uit de pan.
2 Halveer de aubergines, bestrooi met zout en laat een half uurtje afgedekt staan. Spoel daarna even af en dep droog. Bak ze vervolgens in de hete olie tot ze gaar zijn. Haal het vruchtvlees uit de schil.
3 Snipper de ui.
4 Verwarm de oven voor op 180°C.
5 Bak het gehakt met de uien in de olie. Voeg het auberginevlees toe. Kruid en laat onder voortdurend roeren enige tijd stoven.
6 Voeg de tomatenpuree en de vleesbouillon toe. Breng het geheel aan de kook.
7 Schik in een beboterde vuurvaste schotel laag om laag aardappelen en gehaktmengsel. Overgiet met een weinig bouillon en laat het gerecht gedurende 40 minuten garen in de oven.
8 Maak een beslag van yoghurt, eieren, bakpoeder, bloem en zout en giet over de bereiding. Laat nog 10 minuten verder bakken tot er zich een korstje gevormd heeft.
9 Dien op in de schotel. 1
0 Dit gerecht was van oorsprong afkomstig uit Turkije. Nu vindt men het in de landen die vroeger door de Turken bezet waren d.w.z. van ex-Joegoslavië over Griekenland tot Bulgarije. In dit recept wordt gebruik gemaakt van varkensgehakt, terwijl men in de opgesomde landen lams- of schapengehakt gebruikt.
Mussaka met varkensgehakt is een recept van Libelle Lekker