3 Maak de champignons schoon en snij in kleine stukjes. Dompel de tomaten in kokend water en laat schrikken in koud water. Pel, ontpit en snij in kleine stukjes.
4 Hak de augurkjes fijn.
5 Plet de peperbolletjes.
6 Bak de uiringen goudgeel in de boter.
7 Voeg de champignons en de tomaten bij de gebakken ui. Breng op smaak met tomatenpuree en ketchup. Voeg de augurkjes bij het groentemengsel.
8 Schroei het gebraad aan alle kanten dicht in hete boter en kruid met peper en zout. Leg de geplette peper samen met het gebraad in de braadslee. Laat gedurende 15 minuten bakken in de oven.
9 Neem het vlees uit de oven, giet de braadjus af en flambeer het vlees met wodka. 1
0 Kook de braadjus in met de zure room en de mosterd. Leg het gebraad op een schotel, schep de champignons eromheen en overgiet alles met de zure roomsaus. 1
1 Zet nog 5 minuten in de oven en serveer met aardappelgratin.
Mignongebraad met champignonsaus en tomaat is een recept van Libelle Lekker