2 Maak het witloof schoon, spoel en snij in stukken van 5 centimeter.
3 Maak de wortelen schoon en snij in stukjes. Snipper de ui en de look fijn.
4 Maak de champignons schoon.
5 Wikkel het witloof in dunne plakjes gerookt spek. Schik in een beboterde kookpan, kruid met peper en zout en overgiet met bruine fond en kriekbier. Bedek met een vel aluminiumfolie en laat gedurende 5 à 10 minuten gaarstoven. Neem het witloof uit de pan en hou warm.
6 Schroei het gebraad dicht in hete boter en kruid daarna met peper en zout. Zet in de oven en laat 20 minuten bakken.
7 Voeg na 10 minuten baktijd de wortelen, de ui, de look, tijm, laurier en het kookvocht van het witloof bij en laat verder gaarbakken.
8 Haal het vlees uit de braadslee en hou warm onder aluminiumfolie.
9 Bak de champignons in boter. Besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout. 1
0 Wrijf de saus door een fijne puntzeef en bind eventueel met wat maïszetmeel losgeklopt in enkele eetlepels van het kookvocht. 1
1 Snij het vlees in plakken en schik op warme borden. Overgiet met de saus en garneer met het witloof en de champignons. 1
2 Dien op met gekookte aardappelen. Versier met een plukje tuinkers.
Mignongebraad met witloof en kriekbier is een recept van Libelle Lekker