Runderribstuk a la dijonnaise

4
0 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de venkel schoon, verwijder de vezels, schil de knoflook en de sjalotten en snij alles in reepjes.
  • 2 Spoel de peterselie en hak fijn.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 4 Giet de rode wijn in een kookpan , voeg de groentereepjes erbij, evenals de tijm, de rozemarijn, het laurierblad, de kruidnagels en de peper- en korianderbolletjes. Breng aan de kook. Laat afkoelen alvorens er de olijfolie en de cayennepeper door te mengen.
  • 5 Overgiet het vlees overgieten met de marinade en laat 2 uur trekken op een koude plek. Draai het vlees regelmatig om.
  • 6 Haal het vlees uit de marinade en droog af met keukenpapier.
  • 7 Verhit de geklaarde boter in een braadslee, leg het vlees erin en kruid met peper en zout.
  • 8 Meng de peterselie met de mosterd.
  • 9 Bestrijk het vlees na 10 minuten braadtijd met de gepersileerde mosterd en laat nog 20 minuten braden op 180 graden. Haal het vlees uit de oven en hou warm onder aluminiumfolie. Bestrooi met zout. 1
  • 0 Giet het braadvocht weg en deglaceer de braadslee met de marinade, zeef en laat inkoken. 1
  • 1 Ontvet de saus met keukenpapier en bind met koude klontjes boter. Snij het vlees in plakken en geef er de saus afzonderlijk bij.

Runderribstuk a la dijonnaise is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Schol met mosterdsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kibbeling met mosterdsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevuld picknickbrood
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Stokbrood gevuld met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Runderribstuk met mosterd
0 min
Bekijk recept
Aberdeen Angus
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Rundsribstuk met groentepunch
Bekijk recept
Ribstuk Met Kruidenboter
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept