1 Maak de venkel schoon, verwijder de vezels, schil de knoflook en de sjalotten en snij alles in reepjes.
2 Spoel de peterselie en hak fijn.
3 Verwarm de oven voor op 200°C.
4 Giet de rode wijn in een kookpan , voeg de groentereepjes erbij, evenals de tijm, de rozemarijn, het laurierblad, de kruidnagels en de peper- en korianderbolletjes. Breng aan de kook. Laat afkoelen alvorens er de olijfolie en de cayennepeper door te mengen.
5 Overgiet het vlees overgieten met de marinade en laat 2 uur trekken op een koude plek. Draai het vlees regelmatig om.
6 Haal het vlees uit de marinade en droog af met keukenpapier.
7 Verhit de geklaarde boter in een braadslee, leg het vlees erin en kruid met peper en zout.
8 Meng de peterselie met de mosterd.
9 Bestrijk het vlees na 10 minuten braadtijd met de gepersileerde mosterd en laat nog 20 minuten braden op 180 graden. Haal het vlees uit de oven en hou warm onder aluminiumfolie. Bestrooi met zout. 1
0 Giet het braadvocht weg en deglaceer de braadslee met de marinade, zeef en laat inkoken. 1
1 Ontvet de saus met keukenpapier en bind met koude klontjes boter. Snij het vlees in plakken en geef er de saus afzonderlijk bij.
Runderribstuk a la dijonnaise is een recept van Libelle Lekker