1 Maak de paddestoelen schoon en snij in plakjes. Schil de sjalotten en snipper ze fijn. Pel het knoflookteentje en hak fijn.
2 Hak de peterselie fijn.
3 Snij het vlees in 4 gelijke stukken.
4 Verhit tweederde van de boter in een pan en fruit de oesterzwammen en de sjalotten. Voeg de knoflook en de peterselie toe, kruid met zout en peper en laat 3 minuten sudderen.
5 Zout het vlees en bak 2 tot 3 minuten aan elke kant op hoog vuur in de rest van de boter. Neem de biefstukken uit de pan en hou warm tussen 2 diepe borden. Deglaceer de braadjus met een scheutje water en giet de kalfsfond erbij. Laat even opkoken. Leg de biefstukken op warme borden en garneer met de paddestoelen en de saus. Dien dadelijk op.
Biefstuk met oesterzwammen is een recept van Libelle Lekker