Garnalensoep

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de lente-uitjes en de wortel grof.
  • 2 Pel de garnalen.
  • 3 Hak de citroentijm fijn.
  • 4 Laat de pellen 5 minuten in ongeveer 1 liter water opkomen met een kruidentuiltje van laurierblaadjes, tijm, lente-uitjes en wortel. Giet het kooknat door een zeef.
  • 5 Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Strooi er goed roerend de bloem over. Giet het kookvocht van het garnaalafval al roerend in de pan.
  • 6 Voeg de tomatenpuree bij het kookvocht.
  • 7 Meng de gepelde garnalen, de eierdooier en wat fijngehakte citroentijm in een kom. Roer er met de klopper de room door. Giet er het mengsel van kookvocht en tomatenpuree over.
  • 8 Breng op smaak met cayennepeper, zout, lookpoeder en een scheut jenever. Roer flink om en warm nog even op zonder koken. Serveer zo heet mogelijk.

Garnalensoep is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse garnalensoep met sherry
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tom yam khung (garnalensoep met citroengras)
15 min
Bekijk recept
Romige garnalensoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Thaise garnalensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Hollandse garnalensoep met sherry
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tom yam khung (garnalensoep met citroengras)
15 min
Bekijk recept
Romige garnalensoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Thaise garnalensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept