Poon met aardappelen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de sjalotten, snei de prei in ringen.
  • 2 Snij de aardappelen in plakjes van 2 à 3 mm dikte.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 4 Stoof de sjalotten en de prei in geklaarde boter zonder te laten kleuren. Leg in een vuurvaste schotel leggen, die alle vis en aardappelen kan bevatten.
  • 5 Bestrooi de schoongemaakte vis met peper en zout en leg op het sjalot- en preibedje. Bedek met aardappelplakjes
  • 6 Breng de visbouillon aan de kook en voeg bij de vis en de aardappelen.
  • 7 Wrijf de blaadjes van de tijm en strooi ze over de schaal uit.
  • 8 Dek alles af met aluminiumfolie en laat ongeveer 40 minuten stoven in de oven.
  • 9 Serveer in de schaal waarin het gerecht werd bereid. 1
  • 0 Als het kookvocht niet helemaal opgenomen is door de aardappelen, laat het dan eerst in een kookpannetje inkoken tot het stroperig is geworden, vooraleer het terug in de ovenschotel te gieten.

Poon met aardappelen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rode poon met gestoofde sperziebonen
30 min-
Bekijk recept
Lauwe salade van rode poon, courgettes en gedroogde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept