Zoek
Bavarois met vruchten
4
0 min
Libelle Lekker
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
8 eidooiers
1 l halfvolle melk
7 blaadjes gelatine (van 3 g)
200 g suiker
100 g aardbeien
100 g pitloze druiven
1 appel (Jonagold, in stukjes)
50 g braambessen
250 g frambozen
30 g bakboter
Bereiding
1
Week de gelatine in water.
2
Maak het fruit schoon, snij de appel in stukjes.
3
Bestrijk een bavaroisvorm met boter.
4
Pureer de frambozen.
5
Kook de melk op met de suiker, neem de pan van het vuur en klop er de losgeroerde eierdooiers door samen met de gelatine.
6
Leg alle fruit, behalve de frambozen, in de bavaroisvorm.
7
Giet de warme eiercrème op de vruchten en laat afkoelen.
8
Laat vervolgens nog een paar uur opstijven in de koelkast.
9
Snij de bavarois in plakken en serveer met een coulis van de gepureerde frambozen.
Bavarois met vruchten is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min
Snack
Bekijk recept
Bramenbavarois met kaneelroom
305 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien charlotte
60 min-
Bekijk recept
Bessenbavarois
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Tuinerwtenbavarois
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept