1 Maak alle groenten schoon en snij in grove stukken.
2 Was de rijst.
3 Hak de dille fijn.
4 Verwarm de oven voor op 240°C.
5 Meng zout, peper en paprikapoeder met een kwart van de olijfolie en wrijf daarmee de kippenbouten aan alle kanten goed in. Laat gedurende 10 minuten trekken.
6 Verhit de rest van de olie in een diepe braadpan en laat daarin de kippenbouten aan alle kanten knapperig bruin bakken.
7 Voeg de knolselderij, de venkel en de wortel toe en laat even meestoven.
8 Schud de rijst er bij samen met het laurierblad en breng op smaak met vers gesnipperde dille (of venkelpoeder).
9 Overgiet met de kippenbouillon en laat onder deksel zacht stoven. 1
0 Schep alles over in een diepe ovenschotel en meng met de ongeschilde blokjes komkommer en courgette. 1
1 Laat in het midden van de oven nog 15 minuten doorstoven. 1
2 Neem uit de oven en schep de zure room er door. Dien onmiddellijk op.