Kaukasische kip

4
45 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak alle groenten schoon en snij in grove stukken.
  • 2 Was de rijst.
  • 3 Hak de dille fijn.
  • 4 Verwarm de oven voor op 240°C.
  • 5 Meng zout, peper en paprikapoeder met een kwart van de olijfolie en wrijf daarmee de kippenbouten aan alle kanten goed in. Laat gedurende 10 minuten trekken.
  • 6 Verhit de rest van de olie in een diepe braadpan en laat daarin de kippenbouten aan alle kanten knapperig bruin bakken.
  • 7 Voeg de knolselderij, de venkel en de wortel toe en laat even meestoven.
  • 8 Schud de rijst er bij samen met het laurierblad en breng op smaak met vers gesnipperde dille (of venkelpoeder).
  • 9 Overgiet met de kippenbouillon en laat onder deksel zacht stoven. 1
  • 0 Schep alles over in een diepe ovenschotel en meng met de ongeschilde blokjes komkommer en courgette. 1
  • 1 Laat in het midden van de oven nog 15 minuten doorstoven. 1
  • 2 Neem uit de oven en schep de zure room er door. Dien onmiddellijk op.

Kaukasische kip is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kaukasische Kip
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kaukasische Lamsspitjes
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaukasische Stoofschotel
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaukasische Stoofschotel
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept