Kersentaart

4
120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Vermeng melk, 1 ei en gist al roerend met elkaar. Voeg 100 g bloem, een snuifje zout en 30 g suiker bij en kneed. Voeg nog 100 g bloem en 40 g boter bij en kneed tot een soepel deeg.
  • 3 Vermeng de suiker met kleine hoeveelheden tegelijk met de eierdooiers en voeg er vervolgens 40 g bloem bij.
  • 4 Kook het vanillestokje in de melk, verwijder het en voeg de kokende melk al roerend bij het mengsel dooiers-suiker-bloem. Zet terug op het vuur en laat al roerend doorkoken.
  • 5 Laat de bekomen room afkoelen. Strijk wat boter over het oppervlak om velvorming te voorkomen .
  • 6 Beleg de taartvorm beleggen met klontjes boter en zet in de oven. Als de boter gesmolten is, de vorm uit de oven nemen en met draaiende bewegingen de boter over de bodem verdelen.
  • 7 Rol het gistdeeg uit tot een dikte van ongeveer 2,5 milimeter en bekleed daarmee de taartvorm. Laat 10 minuten laten rusten.
  • 8 Giet de banketbakkersroom in de taartvorm en leg daarop de (uitgelekte) vruchten (in plaats van kersen kunnen ook krieken, abrikozen of perziken worden genomen).
  • 9 Bestrijk de randen van de taart lichtjes met opgeklopt ei. 1
  • 0 Bak gedurende 20 tot 30 minuten in de oven. 1
  • 1 Laat de taart afkoelen. Verdun ondertussen de confituur met wat water en kook op. Doe daarmee de taart glanzen.

Kersentaart is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Volle kersentaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocolade-kersentaart
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Schwarzwalder kersentaart
1uur- Gebak
Bekijk recept
Spannende Kersentaart
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Volle kersentaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocolade-kersentaart
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Schwarzwalder kersentaart
1uur- Gebak
Bekijk recept
Spannende Kersentaart
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept