Zoek
Aspergeroomsoep
4
35 min
Libelle Lekker
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
12 asperges (in stukken)
1.5 l bouillon
30 g bakboter
40 g tarwebloem
peper
zout
1 eidooier
0.5 dl room
2 el peterselie (fijngehakt)
Bereiding
1
Schil de asperges en snij in stukken van 1 centimeter. Hou de aspergepunten apart.
2
Hak de peterselie fijn.
3
Breng de bouillon aan de kook.
4
Laat de stukjes asperge gaarkoken in een weinig licht gezouten water.
5
Steek de asperges samen met het kookvocht door in een roerzeef.
6
Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en leng aan met kokende bouillon en de doorgestoken asperges.
7
Voeg de aspergepunten toe en laat nog een vijftal minuten doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.
8
Klop de eierdooier los met de room en overgiet met de soep.
9
Versier met fijngehakte peterselie. 1
0
Deze soep wordt nog feestelijker wanneer gaargekookte punten van groene asperges worden toegevoegd.
Aspergeroomsoep is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Velouté van groene asperges met rivierkreeft en sushi
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep met garnalen
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep met ricottakoekjes
60 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep met bleekselder
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Velouté van groene asperges met rivierkreeft en sushi
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep met garnalen
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep met ricottakoekjes
60 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep met bleekselder
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept