Gegratineerde bloemkool

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de bloemkool en kook halfgaar in licht gezouten water. Bewaar het kookvocht.
  • 2 Snij de ham fijn.
  • 3 Verwarm de boter en roer er de bloem door. Voeg de melk en het kookvocht in gelijke hoeveelheden toe en laat de saus onder voortdurend roeren doorkoken.
  • 4 Roer de ham en driekwart van de gemalen kaas door de saus. Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
  • 5 Beboter een vuurvaste schotel. Plaats hierin de uitgelekte bloemkool en overgiet met de saus. Bestrooi met de rest van de gemalen kaas en laat gratineren.

Gegratineerde bloemkool is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept