Lasagne verde met primeurs

8
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C.
  • 2 Maak de groenten schoon. Snij de wortels en courgette in blokjes. Blancheer de worteltjes 2 minuten. Doe er de courgette, erwtjes en peultjes bij en laat beetgaar worden. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
  • 3 Maak de saus: smelt de boter in een pan, roer er de bloem door en laat even sudderen. Doe er de bouillon, melk en wijn bij en laat al roerend indikken. Breng op smaak met peper en zout. Roer er de groene kruiden en de mascarpone door.
  • 4 Beboter een ovenschaal in en lepel er wat saus in. Bedek met lasagnevellen. Leg daarop plakjes ham en schep er een laagje groenten op. Beleg opnieuw met saus, lasagne, ham en groenten. Werk zo alle ingrediënten op en eindig met saus.
  • 5 Bestrooi met gruyère en zet 35 minuten in de oven.

Lasagne verde met primeurs is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Konijnenrug met primeurs, kervelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde tonijn met saté van primeurgroentjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Feestelijke Visfondue
0-10 min -
Bekijk recept
Visfondue
0-10 min -
Bekijk recept

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept