Zoek
Hammousse
4
0 min
Libelle Lekker
Voorgerecht
3
sterren op basis van
2
stem(men)
Ingrediënten
1.25 dl droge, witte wijn
3 sjalotten (fijngehakt)
15 g bakboter
300 g ham (in reepjes)
0.25 el mosterd
2 el verse bieslook (fijngehakt)
1 el verse dragon (fijngehakt)
peper
6 el aspic
Bereiding
1
Hak de sjalotten fijn.
2
Snij de ham in reepjes.
3
Hak de bieslook en dragon fijn.
4
Fruit de sjalotten in de hete boter. Mix de ham, wijn, sjalotten, mosterd en kruiden fijn.
5
Verdeel gehakt bieslook over de bodem van pudding- of soufflévormpjes en verdeel hierop een eetlepel aspic. Laat in de koelkast opstijven.
6
Vermeng de hammousse met de rest van de aspic en vul hiermee de vormpjes verder op.
7
Zet het geheel 1 uur in de koelkast.
8
Ontvorm kort voor het opdienen. Serveer met een weinig salade en een slasausje.
Hammousse is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Nectarines met hammousse
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Hammousse
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Hammousse met scampi
30 min-
Bekijk recept
Hammousse met portgelei
30 min
Snack
Bekijk recept
Nectarines met hammousse
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Hammousse
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Hammousse met scampi
30 min-
Bekijk recept
Hammousse met portgelei
30 min
Snack
Bekijk recept