Bloemkoolslaatje met eendenborst

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer in kokend gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
  • 2 Hak de sjalotten.
  • 3 Laat een nootje boter in een pan met antikleeflaag smelten en bak daarin de eendenborstfilets aan de velzijde mooi rozig samen met de gehakte sjalotten. Kruid met peper en zout, neem uit de pan en hou warm.
  • 4 Giet het overtollige braadvet af en deglaceer de braadbodem met kalfsfond. Laat inkoken en verwijder intussen de vetlaag van de eendenfilets. Snij in schuine plakjes en hou warm in de saus.
  • 5 Stel een slaatje samen met de gemengde slasoorten en de bloemkoolroosjes en overgiet met een vinaigrette van notenolie en frambozenazijn.
  • 6 Schik daarop de eendenfilets en serveer meteen.

Bloemkoolslaatje met eendenborst is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolslaatje met eendenborst
0 min
Bekijk recept
Bloemkoolslaatje met eendenborst
0 min
Bekijk recept