Rijstpap met appelen

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de appelen, boor het klokhuis uit.
  • 2 Was de rijst.
  • 3 Laat de appelen gaar worden in een suikersiroop op basis van 50 gram suiker per deciliter water.
  • 4 Spoel een pot met wat water. Breng de melk aan de kook met het vanillestokje. Verwijder het vanillestokje, voeg de rijst toe en laat gedurende ongeveer 40 minuten zwellen op een zacht vuurtje. Wanneer de rijstpap voldoende ingedikt is, voeg suiker toe en laat  nog even  verder sudderen. Werk af met de eierdooiers.
  • 5 Giet de rijstpap in een schaal en plaats de appelen er bovenop. Werk verder af met een cocktailkersje.
  • 6 Dien warm of koud op.

Rijstpap met appelen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Groen sapje
5 min Snack
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Apfelstrüdel
Nagerecht
Bekijk recept

Kheer
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap met sojamelk en kruidensiroop
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op z’n Venetiaans
35 min Nagerecht
Bekijk recept