1 Was de citroen grondig en rasp de schil. Pers de helft van de citroen uit.
2 Laat in een kommetje met heet water de rozijnen ongeveer 5 minuten zwellen.
3 Schil de appelen , snij in schijfjes en besprenkel met citroensap.
4 Scheid de eieren.
5 Verwarm de oven voor op 200°C.
6 Laat de appelschijfjes een drietal minuten koken in een bodempje water. Laat in een zeef uitlekken.
7 Leg de plakjes cake in een ovenschotel en besprenkel met rum.
8 Roer boter, suiker en citroensap tot een schuimige massa. Voeg één voor één de eierdooiers toe en meng er daarna de verse kaas, het maïszetmeel en tweederde van de appelen door.
9 Klop de eiwitten stijf en roer voorzichtig door het kaasmengsel. Schep het geheel op de plakjes cake en verdeel er de rest van de appelen en de rozijntjes over. 1
0 Laat in 30 minuten gaar en goudbruin worden in de oven.