Appel-kaasschotel

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de citroen grondig en rasp de schil. Pers de helft van de citroen uit.
  • 2 Laat in een kommetje met heet water de rozijnen ongeveer 5 minuten zwellen.
  • 3 Schil de appelen , snij in schijfjes en besprenkel met citroensap.
  • 4 Scheid de eieren.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 6 Laat de appelschijfjes een drietal minuten koken in een bodempje water. Laat in een zeef uitlekken.
  • 7 Leg de plakjes cake in een ovenschotel en besprenkel met rum.
  • 8 Roer boter, suiker en citroensap tot een schuimige massa. Voeg één voor één de eierdooiers toe en meng er daarna de verse kaas, het maïszetmeel en tweederde van de appelen door.
  • 9 Klop de eiwitten stijf en roer voorzichtig door het kaasmengsel. Schep het geheel op de plakjes cake en verdeel er de rest van de appelen en de rozijntjes over. 1
  • 0 Laat in 30 minuten gaar en goudbruin worden in de oven.

Appel-kaasschotel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoen-kaasschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortellini-kaasschotel uit de magnetron
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine-kaasschotel
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Kip-witlof-kaasschotel
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept