1 Kook 4 eieren gedurende 3 minuten (ze moeten nog smeuïg zijn). Pel en prak fijn. Kook de 2 andere eieren hard en snij in partjes.
2 Hak 4 ansjovisfilets fijn.
3 Pers de knoflook en de citroen, hak peterselie en de kappertjes fijn.
4 Maak het witloof schoon en snij per persoon anderhalve stronk in rondjes . Snij de krulsla in reepjes.
5 Snij de tomaten in stukjes.
6 Verdeel het brood in kleine blokjes.
7 Voeg de gehakte ansjovis bij de fijngeprakte eieren. Vermeng met knoflook, citroensap, kappertjes en klop op met de olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en peterselie.
8 Meng witloof en krulsla met de Cesarsaus. Verdeel de bereiding over individuele slakommen. Bekleed de wanden van de kommen met de blaadjes van het resterende witloof en met blaadjes veldsla.
9 Bak het brrod tot croûtons in een pan met antikleeflaag. 1
0 Schik midden op de sla partjes hardgekookt ei, stukjes tomaat, enkele broodcroûtons en opgerolde ansjovisfilets.
Cesarsalade met witloof is een recept van Libelle Lekker