1 Schil de aardappelen, kook ze en laat afkoelen. Snij ze dan in dobbelstenen.
2 Pers de citroen.
3 Verdeel de appel eveneens in dobbelsteentjes en besprenkel met citroensap om verkleuring te voorkomen.
4 Haal de achtergebleven graatjes van elke haringfilet. Hak de ui fijn. Snij de helft van de haring in kleine blokjes.
5 Was de sla , droogen en snij kort. Hak de noten grof.
6 Hak de peterselie fijn.
7 Meng de haringblokjes met peper, enkele druppels citroensap, gehakte peterselie en olijfolie.
8 Versier een bord met de sla. Schep in het midden een bergje van aardappel, appel en haring. Snij de rest van de haring in drie en schik op het bord. Versier met gehakte noten en werk af met een takje dille. Dien naar eigen smaak op met een licht slasausje.
Slaatje van aardappel en jonge haring is een recept van Libelle Lekker