Noordzeetong met hopscheuten

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de groenten fijn.
  • 2 Snij de Noordzeefilets in reepjes.
  • 3 Blancheer de hopscheuten enkele minuutjes  in lichtgezouten water. Giet af en hou warm.
  • 4 Laat de Noordzeetongfilets op een zacht vuurtje laten garen in een mengsel van visfumet en room. Haal de vis voorzichtig uit het kookvocht en hou warm. Laat de saus inkoken en werk op met klontjes boter. Voeg ten slotte een scheutje bier (met overheersende hopsmaak) toe. Laat niet meer koken.
  • 5 Schik de tongreepjes op verwarmde borden, verdeel daarop de hopscheuten en nappeer de saus erover.
  • 6 Werk af met de fijngesnipperde tuingroenten.

Noordzeetong met hopscheuten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Fijn taartje met hopscheuten
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lamscarpaccio met hopscheuten
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde zalm met hopscheuten
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnfilet met hopscheuten en saus van donker bie
0 min
Bekijk recept

Gebakken noordzeetong
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde noordzeetong met remouladesaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noordzeetong met wittewijnsaus en Hollandse garnalen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noordzeetong met kruiden uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept