Bercysaus

4
10 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bercysaus is een witte-wijnsaus waaraan fijngehakte peterselie wordt toegevoegd.
  • 2 Hak de peterselie fijn, pers de citroen.
  • 3 Laat de visfumet en de wijn tot de helft inkoken.
  • 4 Voeg room bij en laat opnieuw inkoken tot de saus licht dikt.
  • 5 Voeg een paar druppeltjes citroen toe en roer de in klontjes verdeelde boter door de saus. Voeg voor het opdienen de peterselie toe. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  • 6 Bercysaus waaraan een gepelde en in blokjes gesneden tomaat wordt toegevoegd, is een 'duglérésaus'. Wanneer er fijngehakte champignons aan de bercysaus worden toegevoegd, spreekt men van een 'bonne-femmesaus'. Een bonne-femmesaus waaraan blokjes tomaat worden toegevoegd, heet 'brévalsaus'.
  • 7 Al deze witte wijn-sauzen zijn lekker bij gestoomde of gepocheerde vis.

Bercysaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bercysaus
10-20 min -
Bekijk recept
Garnalensaus
0-10 min -
Bekijk recept

Bercysaus
10-20 min -
Bekijk recept
Garnalensaus
0-10 min -
Bekijk recept