Zoek
Waterkerssaus
4
10 min
Libelle Lekker
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
20 g bakboter
1 sjalot (fijngehakt)
1 stengel bleekselder (in stukjes)
2 dl droge, witte wijn
5 cl jenever
1 dl visfond
2 dl room
1 bakje waterkers (grof gehakt)
peper
zout
Bereiding
1
Hak de sjalot fijn, snij de selder in stukjes.
2
Hak de waterkers grof.
3
Laat de sjalot en de selder uitzweten in boter.
4
Voeg de witte wijn en de jenever bij en laat inkoken. Voeg de visfumet en de room toe.
5
Voeg ten slotte de waterkers bij en breng verder op smaak met peper en zout. Laat even doorkoken en pureer met de staafmixer.
6
Deze saus geeft aan gestoomde vis een geurige toets.
Waterkerssaus is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Penne rigate met waterkerssaus en gebakken paddestoelen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne rigate met gebakken paddestoelen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met waterkerssaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met romige waterkerssaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne rigate met waterkerssaus en gebakken paddestoelen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne rigate met gebakken paddestoelen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met waterkerssaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met romige waterkerssaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept