Mousselinesaus

4
10 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pers de citroen.
  • 2 Smelt de boter.
  • 3 Mousselinesaus is een Hollandse saus waaraan op het laatste ogenblik geklopte room wordt toegevoegd (de helft van de basissaus).
  • 4 Laat water, azijn en citroensap inkoken.
  • 5 Voeg één voor één de eierdooiers toe op een zacht vuur, onder voortdurend kloppen.
  • 6 Voeg in een dun straaltje de gesmolten boter toe, breng op smaak met peper en zout.
  • 7 Wanneer aan de mousselinesaus een eetlepel mosterd wordt toegevoegd, spreekt men van 'Dijonaisesaus'.
  • 8 Beide sausen gaan goed samen met gebakken of geroosterde vis.

Mousselinesaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken skrei met mousseline van algen en linguini
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Videetjes Met Grijze Garnalen En Mousselinesaus
30-60 min -
Bekijk recept
Gegrilde Asperges Met Zalmforel En Mousselinesaus
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Zeeduivel en papillote met mousselinesaus
0 min
Bekijk recept

Gebakken skrei met mousseline van algen en linguini
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Videetjes Met Grijze Garnalen En Mousselinesaus
30-60 min -
Bekijk recept
Gegrilde Asperges Met Zalmforel En Mousselinesaus
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Zeeduivel en papillote met mousselinesaus
0 min
Bekijk recept