Zoek
Bearnaisesaus
4
15 min
Libelle Lekker
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 dl droge, witte wijn
10 cl dragonazijn
4 sjalotten (fijngehakt)
5 mespuntjes groene peperkorrels (geplet)
2 el verse dragon (fijngehakt)
6 eidooiers
50 g roomboter
0.5 el kervel (fijngehakt)
zout
Bereiding
1
Hak de sjalotten en de kruiden fijn, plet de peperkorrels.
2
Smelt de boter.
3
Laat de witte wijn, dragonazijn, sjalotten, dragon, peperkorrels en zout tot op een derde inkoken in een pannetje.
4
Voeg de eierdooiers één voor één toe en kloppen op au bain-marie.
5
Voeg, zodra de saus gebonden is, de gesmolten boter druppelsgewijs bij onder voortdurend roeren.
6
Werk af met nog een beetje gehakte kervel (of dragon).
7
Heerlijk bij gegrilde vis of gegrild vlees.
Bearnaisesaus is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Gegrilde karbonade met bearnaisesaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ribeye met bearnaisesaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met bearnaisesaus en groene salade
45 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bearnaisesaus
15 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde karbonade met bearnaisesaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ribeye met bearnaisesaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met bearnaisesaus en groene salade
45 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bearnaisesaus
15 min -
Bijgerecht
Bekijk recept