Bearnaisesaus

4
15 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de sjalotten en de kruiden fijn, plet de peperkorrels.
  • 2 Smelt de boter.
  • 3 Laat de witte wijn, dragonazijn, sjalotten, dragon, peperkorrels en zout tot op een derde  inkoken in een pannetje.
  • 4 Voeg de eierdooiers één voor één toe en kloppen op au bain-marie.
  • 5 Voeg, zodra de saus gebonden is, de gesmolten boter druppelsgewijs bij onder voortdurend roeren.
  • 6 Werk af met nog een beetje gehakte kervel (of dragon).
  • 7 Heerlijk bij gegrilde vis of gegrild vlees.

Bearnaisesaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde karbonade met bearnaisesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ribeye met bearnaisesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met bearnaisesaus en groene salade
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bearnaisesaus
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Gegrilde karbonade met bearnaisesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ribeye met bearnaisesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met bearnaisesaus en groene salade
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bearnaisesaus
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept