Bechamelsaus

4
15 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak een roux van de boter en de bloem
  • 2 Kook de melk koken (om klonters in de saus te vermijden) en voeg beetje bij beetje bij de roux, onder voortdurend roeren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat nog een kwartier zachtjes sudderen.
  • 3 Béchamelsaus wordt nog smeuïger wanneer vlak voor het opdienen een eierdooier of een klontje roomboter door de saus wordt geroerd.
  • 4 Ideaal bij gekookte groenten zoals bloemkool, schorseneren, wittekool,...

Bechamelsaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentelasagne
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentelasagne
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept