Zoek
Cocktailsaus (2)
4
15 min
Libelle Lekker
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 eidooiers
1 l maïskiemolie
1.5 cl azijn
2 el mosterd
peper
zout
8 el ketchup
20 druppels worcestersaus
4 el cognac
1 cl citroen (sap)
cayennepeper
Bereiding
1
Pers de citroen.
2
Maak eerst mayonaise: roer in een hoge, vetvrije kom de eierdooiers en mosterd met een klopper dooreen. Kruid met peper en zout.
3
Voeg druppelsgewijs en al roerend de helft van de olie bij (altijd in dezelfde richting roeren en in het midden van de kom).
4
Voeg daarna de azijn en al roerend de resterende olie bij.
5
Roer de ketchup, Worcestershiresaus, het citroensap, de cognac en de cayennepeper door de mayonaise.
6
Deze saus wordt een stuk smakelijker als er een paar gepelde, ontpitte en in fijne blokjes gesneden tomaten worden toegevoegd.
Cocktailsaus (2) is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Stokbrood met zuurkool en gegrilde rookworst
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surimi met cocktailsaus en mango
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Cocktailsaus
Bijgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept