1 Maak de pangrattato. Pel 2 tenen knoflook en hak fijn. Verhit 1 dl olijfolie in een pan. Voeg de knoflook toe en bak enkele minuten op een zacht vuurtje. Voeg de panko toe en bak krokant. Roer er dan de gehakte peterselie door en bak even mee. Laat uitlekken op keukenpapier.
2 Snij de knoflook voor de saus in plakjes. Laat ze kleuren in een grote pan met 3 el olijfolie en voeg de grof gehakte ansjovis, de oregano en het fijngehakte pepertje toe. Spoel de kappertjes en hak ze grof, snij de olijven in ringetjes en hak de peterselie grof. Doe, zodra de ansjovis gesmolten is, de helft ervan in de pan. Schep om en voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe. Zet het vuur zachter en laat 15 minuten sudderen onder deksel. Schep af en toe om en breng op smaak met peper uit de molen.
3 Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
4 Meng de spaghetti met de saus, roer er de resterende olijven, kappertjes en peterselie door en bestrooi met pangrattato.
Spaghetti alla puttanesca is een recept van Libelle Lekker