1 Doe het lauwe water in een maatbeker en voeg de gist en suiker toe. Laat 10 minuten staan tot het schuimig wordt.
2 Snij intussen de uien in ringen en fruit ze met de tijm in ± 40 minuten gaar in 1 dl olijfolie, op een zacht vuurtje. Roer af en toe.
3 Maak het pizzadeeg. Zeef de bloem met het zout in een kom, maak een kuiltje in het midden en giet er het gistwater en de olijfolie in. Meng tot een glad deeg. Kneed het op een met bloem bestoven werkblad 10 minuten door tot een glad en elastisch deeg. Leg het in een met bloem bestoven kom, dek af met een vochtige doek en laat 40 minuten rijzen op een warme plek.
4 Verwarm de oven voor op 200° C. Rol het deeg op een bakplaat uit tot een dikke pizza.
5 Snij de ansjovisfilets in de lengte doormidden. Verdeel de uientopping over het pizzadeeg en leg er de ansjovisfilets op. Verdeel de olijven over de pissaladière en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer warm of koud.
Pissaladière met ansjovis is een recept van Libelle Lekker