Japanse salade

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Plet de knoflook.
  • 2 Maak een marinade met de sojasaus, de sherry, de wijnazijn, de honing, het gemberpoeder en de knoflook. Leg het vlees (in één stuk) hierin en zorg ervoor dat alles goed bedekt is met de marinade. Dek af en zet een nacht in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven op 220°C.
  • 4 Snipper de sjalot, rooster de pijnboompitten.
  • 5 Laat het vlees uitlekken, leg in een beboterde ovenschotel en bak gedurende 15 minuten in de oven. Tijdens het bakken geregeld bedruipen met de marinade.
  • 6 Neem uit de oven en giet de braadjus in een kommetje.
  • 7 Neem uit de oven en giet de braadjus in een kommetje.
  • 8 Schik de kleingesneden ijsbergsla op een serveerschotel, snij het vlees in dunne plakjes en schik op de sla.
  • 9 Lepel de jus over het vlees en bestrooi met fijngehakte sjalot en geroosterde pijnboompitten.

Japanse salade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse salade met sesamdressing
25 min
Bekijk recept