2 Hak de sjalotten, de basilicum en de knoflook fijn.
3 Maak de groenten schoon en snij in kleine stukjes.
4 Snij de mozzarella in schijfjes.
5 Verwarm de oven voor op 175°C.
6 Stoof de sjalotten en de knoflook aan in olijfolie. Voeg de stukjes tomaat, de oregano en de helft van het basilicum toe. Laat gedurende 20 minuten zachtjes stoven. Mix vervolgens de saus, laat inkoken en breng op smaak met peper, zout en suiker.
7 Stoof de groenten gaar in olijfolie.
8 Leg de voorgekookte lasagne eventjes in kokend water en laat uitdruipen.
9 Smeer een vuurvaste schotel in met boter en schik er de ingrediënten er laagjes in: eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnevellen, groenten, een basilicumblaadje, mozzarellaschijfjes en opnieuw een laagje tomatensaus. Eindig met tomatensaus, bestrooi met Parmezaanse kaas en laat in de oven bakken.