Zoek
Kreeftensaus
4
20 min
Libelle Lekker
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 dl visfond
4 eidooiers
100 g roomboter
1 dl room
0.5 citroen (sap)
2 tl boter (kreeftenboter)
peper
zout
Bereiding
1
Kreeftenboter wordt bekomen door boter te mengen met koraal (mannelijke en vrouwelijke voortplantingsorganen) van gekookte kreeft.
2
Laat de visfumet tot tweederde inkoken, laat lauw worden en werk er de losgeklopte eierdooiers door.
3
Voeg op een zacht vuurtje, onder voortdurend roeren, klontje per klontje de zachte boter toe, evenals de kreeftenboter en de room.
4
Voeg het citroensap toe en breng verder op smaak met peper en zout.
Kreeftensaus is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Kreeftensoep met garnaal-coquillespies
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomaten met kruidenrijst
1uur-
Bijgerecht
Bekijk recept
Zeewolf met springkrabbetjes
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlinderpasta met foreleieren en citroen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kreeftensoep met garnaal-coquillespies
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomaten met kruidenrijst
1uur-
Bijgerecht
Bekijk recept
Zeewolf met springkrabbetjes
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlinderpasta met foreleieren en citroen
Hoofdgerecht
Bekijk recept