Varkenshaasje met broccoli

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 2 Maak de broccoli schoon, snij in roosjes.
  • 3 Was de aardappelen grondig.
  • 4 Hak de sjalot en de knoflook fijn.
  • 5 Laat de tomaten uitlekken
  • 6 Smeer het varkenshaasje in met mosterd en kruid met peper en zout. Leg het vlees op een rooster onder de ovengrill en zet onderaan in de oven een vuurvast kommetje met water. Braad het haasje gedurende 15 minuten in de hete oven.
  • 7 Breng ondertussen water aan de kook in een kookpan of in een stoomkoker. Stoom de ongeschilde aardappelen gedurende 20 minuten boven de hete waterdamp en voeg 2 minuten voor het einde van de gaartijd de broccoliroosjes toe.
  • 8 Fruiten de ui en de knoflook in hete olijfolie. Voeg de tomaten toe, kruid met peper, zout en rozemarijn en laat op een zacht vuur verderstoven.
  • 9 Laat het vlees eventjes rusten op een snijplank en pel ondertussen de aardappelen. 1
  • 0 Snij het vlees in plakjes en dien op met broccoli, gepelde aardappelen en tomatensaus.

Varkenshaasje met broccoli is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept