1 Schil de witte asperges met een dunschilleren verwijder de harde onderkant. Versegroene asperges hoeft u niet te schillen,verwijder alleen de harde onderkant. Snijze schuin in stukjes van ± 2 cm.
2 Snij de korsten van het brood en snij het inblokjes. Snipper de sjalot.
3 Snipper de ham zeer fijn.
4 Rasp de sinaasappelschil.
5 Warm de melkop in een pannetje en vermeng met desjalot, het brood en het losgeklopte ei. Voegwat griesmeel toe als het mengsel te vloeibaaris. Kruid met zout en nootmuskaat.
6 Meng de ham doorhet broodmengsel. Rol kleine balletjes vanhet deeg en pocheer ze 10 minuten in gezoutenwater. Haal ze met een schuimspaanuit de pan en laat uitlekken.
7 Breng de bouillon aan de kook met eensnuifje zout. Doe er de witte asperges bijen laat 5 minuten koken. Voeg de groeneasperges toe en laat nog 3 tot 4 minutenverder garen. Kruid bij met zout en wittepeper. Schep de soep in warme kommetjesen voeg de deegballetjes toe. Bestrooi naarsmaak met gember en geraspte sinaasappelschil.Werk af met verse dragon.
Heldere aspergesoep met dumplings is een recept van Libelle Lekker