Aspergeroomsoep met ricottakoekjes

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges met een dunschiller,breek er de harde eindjes af en snij ze inniet al te kleine stukken.
  • 2 Rasp de sinaasappelschil.
  • 3 Snipper de bieslook fijn. Snij de korstenvan het brood en verkruimel het brood inde keukenmachine.
  • 4 Meng het paneermeelmet de ricotta, het ei, de bieslooksnippers,een snuifje peper en zout. Kneed tot eensoepel deeg. Vorm er 12 koekjes van en bakze goudgeel in olie. Laat even drogen opkeukenpapier.
  • 5 Doe het aspergeafvalin een grote pan en giet er de bouillonover. Voeg de geraspte sinaasappelschil eneen snuifje zout toe en laat 10 minutenzachtjes koken.
  • 6 Zeef de aspergebouillon. Doe er de aspergesen een klontje boter bij en laat opnieuw10 minuten zachtjes koken. Schep deaspergepunten met een schuimspaan uitde pan. Mix de rest van de soep glad. Roerer de room door en laat nog even koken.Voeg de aspergepunten toe, kruid metpeper en zout. Schep de soep in warmeborden. Geef er de ricottakoekjes bij. Werkaf met lenteuitjesen een paar druppeltjestabasco.

Aspergeroomsoep met ricottakoekjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker


Velouté van groene asperges met rivierkreeft en sushi
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep met garnalen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep met bleekselder
30 min Voorgerecht
Bekijk recept