1 Week de gerst een nacht in water. Giet afen laat 50 tot 60 minuten zachtjes garen ingezouten water.
2 Schil de aardappelen, de wortelen en depastinaak, snij ze in blokjes. Snipper de ui.Pel de knoflooktenen maar laat ze heel.Spoel de witte bonen en laat uitlekken.
3 Fruit de ui glazig in een klontje boter. Voegde wortelen en de pastinaak toe en roerbakeven mee. Doe dan de aardappelen ende knoflook in de pan. Giet er water bij totde groenten onderstaan. Kruid met eensnuifje zout. Laat afgedekt 15 tot 20 minutenkoken tot de aardappelen zacht zijn.Voeg de uitgelekte gerst toe en laat nog5 minuten koken.
4 Neem de pan van het vuur en voeg de wittebonen toe. Breng op smaak met peper,zout, nootmuskaat en cayennepeper. Laatnog 5 minuten trekken. Roer een klontjeboter door de soep en schep ze in warmeborden. Werk af met een lepeltje pesto.
5 Gebruik pesto van goede kwaliteit, bijvoorbeeld uit de koeltoog.
Wintersoep met gerst en knolgroenten is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Pakketjes van parelhoen en curry van wortel-en knolgroenten