Misosoep met tofu en komkommer

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de knoflooktenen en hak ze fijn.
  • 2 Spoel de lente-uitjes en snij ze in ringen.
  • 3 Schil de komkommer, halveer hem overlangsen verwijder de pitjes met een lepel.Snij de komkommer in blokjes.
  • 4 Snij de tofu in blokjes.
  • 5 Fruit deknoflook en de lente-uitjes met de gerasptegember in een scheutje sesamolie.
  • 6 Doe de komkommerblokjes bijin de pan en stoof even mee. Voeg degroentebouillon, de misopasta en de sojasaustoe en laat nog 5 minuten sudderen.
  • 7 Voeg de tofublokjes met dekoriander bij de soep. Laat kort koken enbreng op smaak met cayennepeper encitroensap. Verdeel de soep over warmekommen en serveer.
  • 8 Miso- of sojabonenpasta - onmisbaar inde Japanse keuken - is verkrijgbaar ineen donkere en een lichte variant dievooral qua sterkte verschillen. Te koop inoosterse en natuurvoedingswinkels.

Misosoep met tofu en komkommer is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei
Bekijk recept
Moelleux van zalm, sint-jakobsplakjes met limoenolie, auberginecaviaar, geconcentreerd zeewiersap
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ninja-pannenkoeken (okonomiyaki)
Lunchgerecht
Bekijk recept
Komkommerroerbak met sesam & omelet
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept