3 Hak een halve chilipeper fijn, snij de rest in sliertjes.
4 Snij de wortelen.
5 Schil de aardappel, snij in blokjes.
6 Pers de sinaasappelen, rasp de schil.
7 Fruit de sjalot glazig in een klontje boter.Voeg de gember en de chilipeper toe enstoof nog even mee. Doe de wortelen en deaardappel erbij, kruid met peper en zout.Laat afgedekt 10 minuten stoven. Schenker dan bouillon bij tot de groenten onderstaan.Voeg de geraspte sinaasappelschiltoe en laat nog 10 minuten koken.
8 Pureer de soep met de staafmixer. Voeghet sinaasappelsap en de room toe, doe ereventueel nog wat bouillon bij. Breng verderop smaak met peper en zout. Verdeelde soep over warme kommen en werk afmet verse koriander en sliertjes chilipeper.
Wortelsoep met gember en koriander is een recept van Libelle Lekker