1 Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Verwarm de boter en de olie in een pan met dikke bodem en doe er de uiringen bij. Stoof ze op laag vuur in 20 à 30 minuten goudbruin.
2 Kook de risoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
3 Snij intussen de korst van de gorgonzola en plet de kaas met een vork. Roer er de mascarpone door. Kruid met peper en een beetje zout.
4 Snij de spinazie in dunne reepjes. Hou wat apart voor de afwerking. Hou ook wat uiringen apart. Roer de rest van de uiringen met de spinazie en het kaasmengsel door de uitgelekte pasta. Proef even en kruid eventueel bij met peper en zout.
5 Doe de pasta in een schaal, werk af met wat gekaramelliseerde uiringen en bestrooi met de rest van de spinaziereepjes. Serveer meteen.
Risoni, gekaramelliseerde ui en gorgonzola is een recept van Libelle Lekker