Lenterisotto met courgette en gefrituurde courgettebloem

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Warm de kippenbouillon op. Kook de stukken courgette 4 minuten in water met zout, schep ze uit de pan en hou ze warm. Pureer de courgette met de staafmixer. Voeg zout, peper en ricotta toe tot je een homogeen geheel hebt.
  • 2 Fruit de sjalot in olijfolie, in een brede braadpan met hoge rand. Voeg de risotto toe en laat de rijstkorrels gelijkmatig opwarmen op een zacht vuurtje. Dat wordt de ’tostatura’ van de risotto genoemd.
  • 3 Giet de opgewarmde bouillon in een keer bij de risotto, dek af en laat pruttelen op een zacht vuur. Niet roeren! De risotto moet de bouillon kunnen opnemen.
  • 4 Intussen frituur je de courgettebloemen. Maak tempurabeslag: meet ½ liter melk af en voeg zout, bloem en gist toe. Klop dit op tot een vaste massa. Verwijder de stamper uit de courgettebloemen en leg de bloemen in de tempura. Frituur ze goudgeel aan beide kanten, in maïsolie, en leg ze te drogen op een servet.
  • 5 Als de risotto de bouillon heeft opgenomen, voeg je de courgette-ricottapuree toe. Dit is de ’mantecatura’: ze geeft de risotto een mooie, romige consistentie.
  • 6 Dresseer de borden. Werk elke portie af met geraspte parmezaan en een bloem.

Lenterisotto met courgette en gefrituurde courgettebloem is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Courgettebloem gevuld met mousse van courgettes en scampi
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Courgettebloem
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde Courgettebloem Met Gandaham
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Lenterisotto met carré
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenterisotto.
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenterisotto Met Doperwtjes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenterisotto
20-30 min -
Bekijk recept