Pappardelle met ragù alla bolognese

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de soffritto: snij wortel, ui en selder in kleine stukjes en stoof de groente vijf minuten in olijfolie, eventueel samen met look en spek (naar smaak). Voeg de fijngesneden venkel toe en laat nog eens vijf minuten garen.
  • 2 Voeg het varkens-, runder- en kalfsgehakt toe terwijl je het vuur hoger zet. Zodra het vlees volledig gebruind is, blus je het met een glas rode wijn.
  • 3 Wacht tot de helft van de wijn verdampt is en voeg de gepelde tomaten of de passata toe. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur lager. Kruid met zout, peper en peperoncino en laat nog anderhalf uur sudderen. Als de saus te snel indikt, kun je water toevoegen.
  • 4 Kook de pappardelle al dente; voor 500 gram heb je 2 liter water nodig. Doe de pappardelle in de ragù en roer.
  • 5 Dresseer de borden. Werk af met geraspte kaas (grana padano, parmigiano, pecorino) en een scheutje olijfolie.

Pappardelle met ragù alla bolognese is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti bolognese
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pizza bolognese
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijkgevulde spaghetti bolognese
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle bolognese
45 min-
Bekijk recept

Pappardelle met paddenstoelen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pappardelle met oesterzwam
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met stracotto
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met biefstuk en basilicumolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept