Karamelcrème met amandel

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 à 180° C.
  • 2 Doe voor de karamel het water en 100 g suiker in een pannetje en laat op een zacht vuurtje goudgeel kleuren.
  • 3 Klop de eieren en de dooiers met 75 g suiker tot schuim. Breng de melk aan de kook, samen met het opengesneden vanillestokje. Haal het vanillestokje uit de melk en giet de melk al roerend bij het eiermengsel.
  • 4 Verdeel de karamel over 4 ovenvaste vormpjes. Verdeel dan ook de crème over de vormpjes. Zet ze in een ovenschaal die je vult met warm water. Bak de crème 40 minuten au bain-marie in de voorverwarmde oven.
  • 5 Rooster de amandelschilfers in een droge pan. Ontvorm de puddinkjes door met een mes langs de rand van het vormpje te gaan en de crème voorzichtig op een bord te storten. Werk af met amandelschilfers.

Karamelcrème met amandel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept

Karamelcrème met pistache
120 min Nagerecht
Bekijk recept
Karamelcrème
120 min Nagerecht
Bekijk recept
Perencrumble met karamelcrème
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Krokante aardbeientaart met slagroom en karamelcrème
120 min Nagerecht
Bekijk recept