2 Snij de kip in blokjes. Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in wat olijfolie. Doe er het spek bij en bak even mee. Doe er de kipblokjes bij en bak ze goudbruin.
3 Verwarm de spinazie en roer er de ricotta door.
4 Smelt de boter voor de bechamelsaus en strooi er de bloem bij. Laat even sudderen. Schenk er de melk bij en laat al roerend indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
5 Beboter een ovenschaal. Schep er de helft van de bechamelsaus in, bedek met lasagnevellen, verdeel daarover 1/3 van de spinazie en 1/3 van het vlees. Beleg opnieuw met lasagnevellen.
6 Herhaal dit tot alle ingrediënten opgebruikt zijn, en eindig met bechamelsaus. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 40 tot 45 minuten in de oven.
Lasagne met kip en spinazie is een recept van Libelle Lekker
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)