Venkelsalade met sinaasappel en kaas

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de venkel in fijne reepjes. Snij de ui in ringen. Snij de appel ongeschild in plakjes en besprenkel ze met de helft van het citroensap.
  • 2 Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op en knijp ook de restjes goed uit.
  • 3 Rooster de hazelnoten in een pan met antiaanbaklaag. Hak ze grof.
  • 4 Klop een vinaigrette van het opgevangen sinaasappelsap, de rest van het citroensap en maïsolie. Kruid met peper en zout.
  • 5 Meng de venkel met de veldsla, de uiringen, de appel en de sinaasappel. Schenk er de vinaigrette over en hussel door elkaar. Brokkel er de kaas over en werk af met de hazelnoten.

Venkelsalade met sinaasappel en kaas is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Focaccia met venkelsalade en runderreepjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Siciliaanse venkelsalade
25 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Fantasyburger
30 min-
Bekijk recept