1 Spoel de prei, snij hem in ringetjes. Pel en plet de knoflook.
2 Roerbak de rijstkorrels glazig in 1 el olijfolie. Doe er de prei en de knoflook bij. Roerbak een halve minuut. Blus met de wijn en laat inkoken tot bijna al de vloeistof verdampt is.
3 Giet er warme bouillon bij tot de rijst net onderstaat. Doe er een reepje citroenschil bij. Laat sudderen tot de bouillon bijna volledig opgenomen is. Roer vaak om.
4 Doe er bouillon bij en laat weer inkoken. Werk zo verder, tot de rijst net gaar is.
5 Snij de zalm in vier porties. Leg ze op de velkant in een ingevette ovenschaal. Kruid met peper en zout, bestrijk met olijfolie. Leg op elk stuk een plakje citroen. Zet 10 minuten in een warme oven van 175° C.
6 Verwijder de citroenschil. Doe de boter en de parmezaan bij de rijst en roer goed om.
7 Verdeel over de borden. Leg bij elke portie een stuk zalm.
Risotto met zalm en prei is een recept van Libelle Lekker