Farfalle met scampi's

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de knoflook. Snij de tomaatjes in stukjes. Doe ze met de peterselieblaadjes, de pijnboompitten en een paar eetlepels olijfolie in een mengkom. Pureer tot een gladde pasta. Leng aan met olijfolie tot de pesto dik vloeibaar is.
  • 2 Spoel de asperges. Halveer ze in de lengte. Stoom ze 10 minuten boven een bodempje water. Stoom tegelijkertijd de erwtjes 5 minuten.
  • 3 Boen de citroen schoon en snij ze in fijne plakjes.
  • 4 Kruid de scampi’s met peper en zout. Bak ze op een hevig vuur. Leg er de plakjes citroen bij en laat ze kort meebakken.
  • 5 Kook de pasta beetgaar. Giet ze af en vermeng ze met 2 el peterseliepesto.
  • 6 Verdeel de pasta, de asperges en de erwtjes over diepe borden. Leg er de scampi’s bij.
  • 7 Zet de rest van de pesto en de parmezaan er apart bij.

Farfalle met scampi's is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker


Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Farfalle met kip en champignons
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept