Curry met bloemkool en kip

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak nootgrote balletjes van het gehakt. Pocheer ze 3 minuten in de kippenbouillon. Laat ze uitlekken, bewaar de bouillon.
  • 2 Verdeel de bloemkool in roosjes. Stoom ze 5 minuten.
  • 3 Verhit de maïsolie in een wok (of diepe braadpan). Roerbak de bloemkoolroosjes 1 minuut. Bestrooi met het kerriepoeder en roerbak tot de aroma’s vrijkomen. Doe er de kipballetjes bij. Kruid met pepermix uit de molen en zout.
  • 4 Vermeng de bouillon en de kokosmelk. Giet bij de balletjes en de bloemkool. Schep voorzichtig om. Laat 2 minuten zacht doorkoken.
  • 5 Werk af met koriander- of peterselieblaadjes. Serveer goed heet met rijst.

Curry met bloemkool en kip is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept