1 Boen de aardappelen helemaal schoon. Kook ze 5 minuten in gezouten water. Giet ze af. Laat ze goed opdrogen op het vuur en een beetje afkoelen.
2 Spoel de prei. Halveer de stengels in de lengte, snij ze vervolgens in twee of drie stukken. Stoom 10 tot 12 minuten boven een bodempje water.
3 Halveer de aardappelen in de lengte, maar snij ze niet middendoor. Sprenkel in elke aardappel wat knoflookolie. Verpak in aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven op 200° C.
4 Breng de bouillon, de room en de salie tot tegen de kook aan. Doe er de verkruimelde gorgonzola bij. Roer tot de kaas begint te smelten. Kruid naar smaak bij met peper.
5 Verdeel de prei over de borden. Lepel er de warme gorgonzolasaus bij en serveer met de aardappelpakketjes.
Prei met gorgonzolasaus is een recept van Libelle Lekker