Prei met gorgonzolasaus

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de aardappelen helemaal schoon. Kook ze 5 minuten in gezouten water. Giet ze af. Laat ze goed opdrogen op het vuur en een beetje afkoelen.
  • 2 Spoel de prei. Halveer de stengels in de lengte, snij ze vervolgens in twee of drie stukken. Stoom 10 tot 12 minuten boven een bodempje water.
  • 3 Halveer de aardappelen in de lengte, maar snij ze niet middendoor. Sprenkel in elke aardappel wat knoflookolie. Verpak in aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven op 200° C.
  • 4 Breng de bouillon, de room en de salie tot tegen de kook aan. Doe er de verkruimelde gorgonzola bij. Roer tot de kaas begint te smelten. Kruid naar smaak bij met peper.
  • 5 Verdeel de prei over de borden. Lepel er de warme gorgonzolasaus bij en serveer met de aardappelpakketjes.

Prei met gorgonzolasaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fusilli met paprika-gorgonzolasaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lasagne met paddenstoelen en gorgonzola
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderij-aardappelschotel met gorgonzolasaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept