Kalkoengebraad met sinaasappel

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven tot 175° C.
  • 2 Kruid de kalkoenfilet met peper en zout. Braad het vlees rondom aan in boter en olie. Leg het in een braadslee, kruid met de oregano. Zet 40 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Boen de sinaasappel goed schoon, snij in fijne plakjes.
  • 4 Hou de kalkoenfilet warm in de oven op 50° C. Blus de braadslee met de fond. Schraap de aanbaksels goed los.
  • 5 Fruit de sjalotten in 1 kl boter. Giet er door een zeefje de fond bij. Doe er het sinaasappelsap en de schilletjes bij. Laat 3 minuten zacht koken.
  • 6 Verwijder de schilletjes. Doe er de room bij en roer. Kruid met peper en zout. Laat 2 minuten doorkoken.
  • 7 Snij het gebraad in plakjes. Lepel er de sjalotjes en de saus bij. Werk af met sinaasappel. Serveer met rijst en broccoli.

Kalkoengebraad met sinaasappel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Omgekeerd aardappel-stoofpeertaartje
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalkoengebraad met druiven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoen met gebakken aardappeltjes en boontjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne met kalkoen en Boursin à la Italia
20 min Voorgerecht
Bekijk recept