Zoek
Cannelloni met spinazie en ricotta
4
55 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
12 lasagnevellen (verse)
200 g ricotta
2 eieren
800 g spinazie (of 400 g diepvriesspinazie)
50 g parmezaan (gemalen)
2 dl tomatencoulis
1 dl lichte room
olijfolie
Provençaalse kruiden
nootmuskaat
peper
zout
Bereiding
1
Spoel de verse spinazie en laat hem slinken of laat diepvriesspinazie ontdooien. Laat goed uitlekken in een vergiet.
2
Klop de eieren los met nootmuskaat, peper en zout. Vermeng met de ricotta, roer glad. Voeg er de spinazie aan toe.
3
Verdeel het mengsel over de lasagnevellen. Rol ze zo stevig mogelijk op. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal.
4
Laat de coulis koken met de room. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Lepel de saus over de cannelloni.
5
Bestrooi met de gemalen parmezaan. Zet 30 minuten in een warme oven van 175° C.
Cannelloni met spinazie en ricotta is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met wintergroenten
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met courgette
45 min + 20 oventijd -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met aubergine
80 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met gehakt
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept